وبلاگ شخصی مهدیه ارغوانی

وبلاگ شخصی مهدیه ارغوانی

وبلاگ شخصی مهدیه ارغوانی

وبلاگ شخصی مهدیه ارغوانی

توسعه نرم‌افزار

چهارشنبه, ۱۵ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۵۴ ب.ظ

یک بار که برای به دنبال جستجوی کار بودم به شرکتی برخوردم که کارشان توسعه ی نرم‌افزار بود و به دنبال توسعه دهنده ی نرم افزار می‌گشتند. متاسفانه من هیچ دیدی در این‌باره نداشتم به همین دلیل به دنبال این موضوع رفته و جستجوی زیادی کردم. درسایت ها تعریف درستی از توسعه نرم افزار پیدا نکردم. در انتها به نتیجه رسیدم. برای فهمیدن معنی توسعه نرم افزار و توسعه دهنده نرم افزار و مراحل توسعه نرم افزار به ادامه مطلب بروید

در بعضی زمینه‌ها توسعه وجود داره و به طورکلی بهتره بعضی کارها رو توسعه دهیم تا در برابر رقبا و مشکلات مقاوم شویم.

توسعه نرم افزار

محصول نتیجه ی توسعه است که براساس یک چند تا از نیاز کاربران ساخته شده است. هدف از توسعه نرم افزار ایجاد محصولی با کیفیت باتوجه به نیاز کاربران است.

به طور کلی فرآیند توسعه نرم افزار را همان چرخه ی حیات نرم افزار می‌توان گفت.

بعضی ها فرآیند و متدولوژی را یکسان فرض می کنند در صورتی که تفاوت دارند. به فعالیت هایی که انجام داده می شود تا یک سیستم نرم افزاری ساخته یا تولید شود فرآیند می گویند و به گام های طی شده و چگونگی انجام فعالیت های فرآیند نرم افزار یعنی به طور کلی پیاده سازی یک فرآیند متدولوژی گفته می‌شود.

تفاوت  میان کدنویس، برنامه نویس و توسعه‌دهنده

قبل از اینکه به مبحث توسعه بپردازیم باید تفاوت میان کدنویس، برنامه‌نویس و توسعه‌دهنده را بدانید. هر مهندس کامپیوتر لازم است که تفاوت این‌ها را بداند.

کدنویس به کسی گفته می شود که کد بزند. حال این کد می تواند خروجی خوب یا قابل قبولی داشته باشد. به عنوان مثال کسی که با برنامه های گرافیکی مانند html  و css و scrip کار می‌کند و در این زمینه کد میزند کدنویس است.او ممکن است به هیچ یک از زبان های برنامه نویسی مسلط نباشد.

برنامه نویس همان کدنویسی است که به حداقل یکی از زبان های برنامه‌نویسی مسلط است و قواعد آن را یاد دارد و کد هارا باتوجه به قواعد آن زبان می‌نویسد.

توسعه دهنده نرم افزار ویژگی های یک برنامه نویس را دارد و می تواند کدهای یک برنامه نویس را نیز تغذیه کند. توسعه دهنده باید حداقل به یکی از زبان های برنامه‌نویسی مسلط باشد. توسعه دهنده کار آن اجرای حداقل یکی از مراحل توسعه است که در ادامه میخوانید.

ویژگی‌های افراد توسعه دهنده

  • دانش و مهارت موردنیاز برای آن کار را داشته باشد.
  • روابط گروهی و فردی اش قوی باشد.
  • تحلیلگر خوبی باشد و با کسب و کار خود آشنا باشد.

مراحل توسعه

1) تعریف پروژه : در این برطرف مرحله باید هدف از انجام پروژه مشخص شود. نیازهای موجود اول باید اولویت بندی شده و بعد به کار رفته یا شود. برای شناخت نیازمندی ها از سفارش دهنده پرسیده میشود و اگر سفارش دهنده‌ای نباشد تحقیق میشود. سپس باید نیازمندی‌ها تحلیل شود.

2) طراحی پروژه : طراحی یعنی مهارت حل مسئله پس در این مرحله با توجه به نیازمندی ها کل نرم‌افزار را طراحی میشود. مثل نحوه ی ورودی و خروجی، قالب ، شکل پایگاه داده ها مشخص میشود.

) پیاده سازی پروژه : در این مرحله با استفاده از طراحی انجام شده محصول تولید شده یا برنامه نوشته میشود.

در هر مرحله  بهتر است اگر سفارش دهنده داشتید نظر او پرسیده شود. تست یا نصب هم دراین مرحله انجام میشود

4) نگهداری و پشتیبانی: در این مرحله اگر محصول یا نرم‌افزار به مشکلی خورد میتوان آن را ویرایش یا درست کرد.این مرحله را میتوان در مرحله سوم قرار داد.

نکته مهم: در هر مرحله  اگر سفارش دهنده داشتید بهتر است نظر او پرسیده شود.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۸/۱۵
مهدیه ارغوانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی